Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nostra_dama
|
Wysłany: Czw Lip 12, 2007 8:39 pm Temat postu: |
|
|
i dlatego nie wierzę w niby większe bezpieczenstwo w Lipuszu, ale co zrobić jak panowie niebiescy sami boją się, o zgrozo , młodzieży i wolą łapać rowerzystów bez karty rowerowej zamiat wylegitymować chociażby tych co przesiadują w parku z alkoholem  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
mati486
|
Wysłany: Czw Lip 12, 2007 10:04 pm Temat postu: |
|
|
O ZGROZO!!! Zgodzę się z Tobą moja przedmówczyni... Do czego to dochodzi żeby nasi kochani stróże prawa bali się młodzieży to się w głowie nie mieści...
Drodzy uczestnicy forum o Lipuszu zwierzę się wam, że czasami powracam do zamierzchył czasów kiedy to na straży prawa stał Policjant z krwi i kości. Demoniczny strach napawał wszystkich, którzy wymawiali ów nazwisko. Wtedy bynajmniej był jakiś spokój, pkp było czyste bo wiedział, że to melina młodzieżówki lipuskiej o kryptonimie "SPECJAL". Strzegł prawa podczas wszystkich dystkotek (sam kiedyś też dostałem mandat ), pilnował trzeźwości na drodze nawet pośród rodziny..., ale jak historia pokazuje wszystko co dobre się kończy. No i skończyła się również kariera wyśmienitego stróża prawa.
Dlatego nasz park w tej chwili wygląda jak wygląda. Poprostu, aż strach pokazywać znajomym z dziećmi, w przeciwieństwie do Placu zabaw z Płocic. Czy ktoś ma może fotki tego placyku???  _________________ Z Lipusza jestem, z Lipusza pochodzę, i Lipuszem się szczycę  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
nostra_dama
|
Wysłany: Wto Lip 17, 2007 8:58 pm Temat postu: |
|
|
ojjj przyznam ze wstydem że o takiej sławie policjanta nie słyszałam, chcoć faktycznie coś sie tam działo na dworcu. Teraz to panowie wyrabiają sobie tylko kilometrówki strasząc ludzi tylko za dnia gdy najmniej to potrzebne |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz
|
Wysłany: Pią Gru 28, 2007 11:06 pm Temat postu: |
|
|
A jakim cudem według Was ten park ma być inwestycją, czyli zgodnie z definicją - przynieść gminie realne pieniądze, kiedy nie ma u nas bazy noclegowej? To byłby tylko powierzchowny lifting, jak większość dotychczasowy pseudoiwestycji w rozwój turystyczny. W Lipuszu trzeba zacząć od zbudowania podstaw pod turystykę.
Ale faktem jest, że idąc chodnikiem przez park można się zabić po ciemku, zwłaszcza przy samym moście często zapada się chodnik, trzeba to umocnić, bo samo zalewanie betonem nic nie da.
Co do policji szczerze mówiąc, to ja jej wogóle nie widzę w Lipuszu :-/ |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
nostra_dama
|
Wysłany: Pon Gru 31, 2007 7:46 pm Temat postu: |
|
|
A są....tyle że śmigną główną, jakby co to byli hehehe |